VEGĀNISKĀ PASTĒTE

VEGĀNISKĀ PASTĒTE Foto: VEGĀNISKĀ PASTĒTE

Sastāvdaļas

  • 1 kukulis “Kungu” kefīrmaizes ar burkāniem
  • 1 burkāns
  • 1 baklažāns
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 ķiploka galviņa
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 400 g konservētu turku zirņu
  • 40 g valriekstu
  • 80 g saulē kaltētu tomātu eļļā
  • 1 ēdamkarote kaperu
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Burkānu, papriku un baklažānu sagriež mazākos gabalos, visu izklāj pannā, kas noklāta ar cepamo papīru. Pārkaisa ar sāli un pipariem.

  2. Ķiploka galviņai nogriež ziedkopas galiņus, lai tā turētos kopā, bet izdalītu aromātus, un liek pannas viducī. Visu pārslaka ar ēdamkaroti olīveļļas.

  3. Dārzeņus cep līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu, līdz tie ir mīksti. Atdzesē.

  4. Ķiploku atdala no tā miziņām un sablendē kopā ar saceptajiem dārzeņiem un pārējām sastāvdaļām. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

  5. Pastēti smērē uz kefīrmaizes, kuras maigā garša un tekstūra lieliski kontrastēs ar pastētes intensīvo buķeti. 

    Recepte veidota pēc AS “Hanzas Maiznīcas” pasūtījuma.

    Iedvesmojies gardām receptēm: www.hm.lv/receptes

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes