Sastāvdaļas
- 30 g želatīna
- 4 ēdamkarotes cukura
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 glāze piena
- 400 g skāba krējuma
- 250 g krēmsiera Maskarpone
- 150 ml netrekna saldā krējuma
- 1 glāze cukura
Pagatavošana
- 10 gramus želatīna aplej ar aukstu ūdeni šokolādes kārtai. Ļauj uzbriest.
- Sajauc 4 ēdamkarotes cukura ar kakao pulveri.
- Kad želatīns uzbriedis, to sajauc ar cukura un kakao maisījumu.
- Uzsilda, lai želatīns izkūst.
- Masu lej sagatavotā ietaukotā formā (silikona) un liek saldētavā uz 20 - 30 minūtēm, lai sastingst. 20 g želatīna aplej ar 1 glāzi auksta piena. Atstāj uzbriest.
- Skābo krējumu, krēmsieru Maskarpone, saldo krējumu un glāzi cukura saputo līdz masa sabiezē.
- Pievieno uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. Puto līdz visas sastāvdaļas kārtīgi sajaucas.
- Atstāj uz 10 minūtēm, lai masa atdziest.
- No saldētavas izņem sacietējušo šokolādes kārtu. Liek tortes veidnē.
- Pa virsu šokolādes kārtai lej balto kārtu.
- Liek uz nakti ledusskapī sastingt. Pirms pasniegšanas torti izgāž no formas otrādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!