Tomātu kūka ar Pesto mērci un Mocarellas sieru

Tomātu kūka ar Pesto mērci un Mocarellas sieru Foto: Tomātu kūka ar Pesto mērci un Mocarellas sieru

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 100 g mīksta sviesta
  • 100 g miltu
  • 100 g rīvēta siera

Pildījumam:

  • 3-4 tomāti
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 1 tējkarote brūnā cukura
  • 125 g Mocarellas siera
  • sāls
  • pipari
  • 3-4 ēdamkarotes Pesto mērces ar baziliku
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Mīklas sastāvdaļas samīca.
  2. Ar mīklu izklāj veidnes (diametrs-20 cm) dibenu arī malas, uz brīdi ieliek ledusskapi.
  3. Sīpolus sagriež ½ ripiņas, sakarsētā eļļā tos uz mazas uguns cep, līdz tie ir mīksti, bet nav sabrūnējuši.
  4. Cepšanas laikā pievieno cukuru, nedaudz sāli un piparus, ļaujiet sīpoliem karamelizēties.
  5. Ar sīpoliem izklāj mīklu veidnē, pārī liek Pesto.
  6. Tomātus sagriež pabiezās šķēlēs, kārto virs Pesto, pa starpām liek arī Mocarellas gabaliņus.
  7. Pārkaisa ar sāli, pipariem, pārlaista nedaudz eļļas un liek sakarsētā krāsnī, 200°C temperatūrā cep apmēram 30 minūtes.

    Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes