Sastāvdaļas
- 4 olas
- 100 g cukura
- 125 g miltu
- 2 ēdamkarote cietes
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Krēmam:
- 250 g „Mascarpone” siera
- 200 ml 35% saldā krējuma
- 50 ml kafijas
- 100 g šokolādes
- 100 g pūdercukura
- 3 ēdamkarotes ruma
- 3 - 5 zemenes
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pakāpeniski pievieno miltus un cieti, cepamo pulveri.
- Visu rūpīgi saputo viendabīgā masā un to ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 190°C temperatūrā 35 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež to 4 daļās.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu vidēji stingrā masā, pievieno „Mascarpone” sieru, pūdercukuru, 1 ēdamkaroti ruma un kafiju.
- 50 g šokolādes saberž skaidiņās. Pamata biskvītu piesūcina ar 2 ēdamkarotēm ruma, 1 ēdamkaroti ūdens un 1 tējkaroti cukura.
- Tad pārklāj ar daļu krēmu un pārkaisa ar šokolādes skaidiņām. Liek pāri otro biskvītu un darbības atkārto.
- Trešo biskvītu pārklāj tikai ar krēmu, kā arī pārziež tortes malas.
- Ceturto biskvītu sasmalcina drupatās un dekorē ar tām tortes virsmu un malas.
- Atlikušo šokolādes daudzumu izkausē un kopā ar zemenēm dekorē tortes virsmu.
- Ievieto torti ledusskapī uz 3 - 5 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!