Suši ar garnelēm

Suši ar garnelēm Foto: Suši ar garnelēm

Sastāvdaļas

  • 170 g rīsu
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarotes ūdens
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 burkāni
  • 1 neliels gurķis
  • 4 nori plāksnes
  • 250 g austersēņu
  • 300 g vārītu vai apceptu garneļu
  • sojas mērce
  • marinēts ingvers

Pagatavošana

  1. Rīsu noskalo auksta ūdenī un vāra mazsālītā ūdenī, līdz tie gatavi. Nepārtraukti maisot, pievieno olu un atstāj uz 10 minūtēm.
  2. Vīna etiķi sajauc ar cukuru, ūdeni un sāli. Uzvāra, atdzesē un pievieno rīsiem.
  3. Burkānus un gurķi sagriež garās, plānās šķēlēs. Sagriež sēnes un apcep.
  4. Burkānus un gurķi sagriež garās, plānās šķēlēs. Sagriež sēnes un apcep.
  5. Uz nori plāksnēm plānā kārtā liek rīsus. Uz rīsiem kārto burkānu un gurķu šķēles, tām blakus liek garneles un sēņu gabaliņus.
  6. Ar sviestpapīra vai bambusa paklājiņa palīdzību katru plāksnīti satin un ledusskapī atdzesē. Pēc tam veltnīšu sagriež biezās šķēlēs.
  7. Pasniedz ar japāņu sojas mērci, marinētu ingveru.

Garneļu suši var ēst pusdienās, vakariņās un pat brokastīs.

Tev garšo suši? Iesaki draugiem. Paldies!

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes