Sastāvdaļas
- 170 g rīsu
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 ēdamkarotes ūdens
- 1 tējkarote sāls
- 2 burkāni
- 1 neliels gurķis
- 4 nori plāksnes
- 250 g austersēņu
- 300 g vārītu vai apceptu garneļu
- sojas mērce
- marinēts ingvers
Pagatavošana
- Rīsu noskalo auksta ūdenī un vāra mazsālītā ūdenī, līdz tie gatavi. Nepārtraukti maisot, pievieno olu un atstāj uz 10 minūtēm.
- Vīna etiķi sajauc ar cukuru, ūdeni un sāli. Uzvāra, atdzesē un pievieno rīsiem.
- Burkānus un gurķi sagriež garās, plānās šķēlēs. Sagriež sēnes un apcep.
- Burkānus un gurķi sagriež garās, plānās šķēlēs. Sagriež sēnes un apcep.
- Uz nori plāksnēm plānā kārtā liek rīsus. Uz rīsiem kārto burkānu un gurķu šķēles, tām blakus liek garneles un sēņu gabaliņus.
- Ar sviestpapīra vai bambusa paklājiņa palīdzību katru plāksnīti satin un ledusskapī atdzesē. Pēc tam veltnīšu sagriež biezās šķēlēs.
- Pasniedz ar japāņu sojas mērci, marinētu ingveru.
Garneļu suši var ēst pusdienās, vakariņās un pat brokastīs.
Tev garšo suši? Iesaki draugiem. Paldies!