Sastāvdaļas
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- 360 g pastas (spageti)
- 180 g krāsainu ķirštomātiņu
- plāni griezts Trikāta Reserve siers spageti pasniegšanai
- svaiga bazilika lapiņas dekorēšanai
Pesto gatavošanai:
- 100 g ciedru riekstu, viegli apbrūnināti uz pannas
- 100 g Trikāta Reserve siera, kas sarīvēts uz rupjas rīves
- liela bunte ar bazilika lapiņām
- 150 ml olīveļļas
- 2-4 daiviņas ķiploka
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Ciedru riekstus liec blenderī virtuves kombainā un sablendē kopā ar pārējām pesto sastāvdaļām.
- Eļļu lej pēc vajadzības, lai iegūtu biezas konsistences mērci.
- Spageti uzvāri saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma, līdz tie ir al dente.
- Nokās ūdeni. Spageti pievieno pesto un kārtīgi izmaisi – tā, lai mērce pastu vienmērīgi noklātu.
- Spageti kārto porciju šķīvjos, pa virsu liekot krāsainus tomātiņus, plāni griezta siera šķēlītes un bazilika lapiņas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!