Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 5 olas
- 125 g cukurs
- 125 g milti
- 1 ēdamkarotes kakao pulveris
Krēmam:
- 200 g vārīts kondensēts piens
- 200 g sviests
- 50 g kakao
- 10 g augu eļļa
Cukura sīrupam:
- 75 g cukurs
- 75 ml ūdens
- 20 ml konjaks
Pagatavošana
- Saputo olas ar cukuru, kamēr masa kļūst gaiša un palielinās apjomā. Pievieno izsijātus miltus ar kakao pulveri. Rūpīgi samaisa.
- Masu lej tortes formā un cep 180°C temperatūrā līdz gatavībai, to pārbauda ar biskvītā iedurtu sērkociņu vai kociņu – tam jābūt sausam. Ja izmanto pusi no paredzētajiem produktiem, tad ņem formu ar 18 cm diametru.
- Kamēr biskvīts cepas, pagatavo krēmu. Vārīto kondensēto pienu saputo ar sviestu, pievieno kakao, kurš sajaukts ar eļļu. Izveidojas brīnišķīgs krēms ar iebiezinātā piena un šokolādes smaržu.
- Gatavo biskvītu izņem no formas. Atdzisušu to sadala 3 plāksnēs. Ideālā gadījumā – gatavo biskvītu var atstāt atdzist uz nakti, apsegtu ar dvielīti.
- Katru biskvīta kārtu samitrina ar sīrupu un apsmērē ar krēmu, liekot biskvītus vienu uz otra. Apsmērē arī malas.
- Torti rotā pēc vēlēšanās, piemēram – ar valriekstiem. Jāuzglabā ledusskapī un jāizņem no tā stundu pirms pasniegšanas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!