Sastāvdaļas
- 300 g miltu
- 2 olas
- 160 g cukura
- 150 g kausēta sviesta
- 170 ml piena
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarotes sodas
- šķipsniņa sāls
Krēmam:
- 2 olu dzeltenumi
- 20 g pūdercukura
- 20 g miltu
- 200 ml piena
- 20 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
Pagatavošana
- Gatavo krēmu - sakuļ olu dzeltenumus ar pūdercukuru un miltiem.
- Katlā uzkarsē pienu ar cukuru, maisot, pienu pielej olu dzeltenumu maisījumam.
- Visu lej atkal katlā, vāra uz nelielas uguns, 5-8 minūtes, kamēr sabiezē.
- Gatavo mīklu - bļodā ber miltus, cukuru, kakao pulveri, cepamo pulveri, sodu, sāli, samaisa.
- Citā bļodā olas sakuļ ar pienu, izmantojot putojamo slotiņu, pievieno izkausētu sviestu, vēlreiz sakuļ.
- Sajauc kopā olu maisījumu ar miltu maisījumu, samīca mīklu.
- Ietaukotās veidnēs liek mīklu, tad uzliek krēmu un pārklāj atkal ar mazliet mīklas.
- Cep 200°C temperatūrā, 20-30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!