Šokolādes mafini ar krēmu

Šokolādes mafini ar krēmu Foto: Šokolādes mafini ar krēmu

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 2 olas
  • 160 g cukura
  • 150 g kausēta sviesta
  • 170 ml piena
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • šķipsniņa sāls

Krēmam:

  • 2 olu dzeltenumi
  • 20 g pūdercukura
  • 20 g miltu
  • 200 ml piena
  • 20 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Gatavo krēmu - sakuļ olu dzeltenumus ar pūdercukuru un miltiem.
  2. Katlā uzkarsē pienu ar cukuru, maisot, pienu pielej olu dzeltenumu maisījumam.
  3. Visu lej atkal katlā, vāra uz nelielas uguns, 5-8 minūtes, kamēr sabiezē.
  4. Gatavo mīklu - bļodā ber miltus, cukuru, kakao pulveri, cepamo pulveri, sodu, sāli, samaisa.
  5. Citā bļodā olas sakuļ ar pienu, izmantojot putojamo slotiņu, pievieno izkausētu sviestu, vēlreiz sakuļ.
  6. Sajauc kopā olu maisījumu ar miltu maisījumu, samīca mīklu.
  7. Ietaukotās veidnēs liek mīklu, tad uzliek krēmu un pārklāj atkal ar mazliet mīklas.
  8. Cep 200°C temperatūrā, 20-30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes