Sastāvdaļas
Biskvīts:
- 250 g saldkrējuma sviesta (istabas temperatūrā)
- 2/3 glāzes cukura
- 200 g miltu
- 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 4 olas
- 4 ēdamkarotes piena
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
Kokosriekstu krēmam:
- 500 ml piena
- 6 ēdamkarotes mannas graudu
- 200 g saldkrējuma sviesta (istabas temperatūrā)
- 2/3 tases cukura
- 200 g kokosriekstu skaidiņu
Pagatavošana
- Biskvīts: Sviestu sajauc ar cukuru un rūpīgi samaisa.
- Pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas reizes rūpīgi saputojot ar elektrisko putotāju.
- Pakāpeniski pievieno miltus, pienu, cepamo pulveri, kakao pulveri, vaniļas cukuru un maisa viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj 24 - 27 cm lielā kūkas formā (var izmantot arī silikona formu), kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās.
- Krēms: Nelielā katliņā uzvāra pienu un sviestu.
- Pakāpeniski, berot lēni, pienam pievieno mannas graudus, rūpīgi samaisa un uzvāra.
- Tad noņem katliņu no uguns, pievieno cukuru un kokosriekstu skaidiņas. Rūpīgi samaisa un nedaudz atdzesē.
- Krēmu klāj starp biskvītiem un kūkas virsmu dekorē, piemēram, ar vārītu iebiezināto pienu.
- Kūku ievieto ledusskapī uz vismaz 3 stundām vai labāk visu nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!