Šokolādes krēma kūka bez cepšanas

Šokolādes krēma kūka bez cepšanas Foto: Šokolādes krēma kūka bez cepšanas

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 200 g šokolādes cepumu (tumšu)
  • 100 g sviesta (kausēta)

Pildījumam:

  • 500 ml saldā krējuma
  • 2 olu baltumi
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 200 g piena šokolādes
  • 4 loksnes želatīna
  • 80 ml piena

Pagatavošana

  1. Vispirms sagatavo pamatni. Šokolādes cepumus sasmalcina,pārlej ar izkausētu sviestu,sajauc, atdzesē.
  2. Maisījumu vienmērīgi izklāj tortes veidnē un stingri piespiež.
  3. Olu baltumus saputo stingrās putās.Piena šokolādi salauž mazos gabaliņos un ūdens peldē izkausē pielejot mazliet piena.
  4. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu (ņemiet vērā: ne vairāk kā 10 minūtes), pēc tam to pievieno šokolādes piena maisījumam un tajā izšķīdina.
  5. Noņemiet izkausēto šokolādi no plīts.
  6. Saldo krējumu saputo .Neilgi pirms tas ir stīvs, saldina to ar vaniļas cukuru.
  7. Ļoti uzmanīgi iecilājiet putukrējumu pārmaiņus ar olu baltumiem ar šokolādes masā.
  8. Uzklājiet krēmu uz kūkas pamatnes un ļaujiet atdzist tortes veidnē ledusskapī vairākas stundas.
  9. Pirms pasniegšanas kūku ļoti uzmanīgi atbrīvo no formas un pasniedz.
  10. Pasniegt šokolādes krēm kūku var ar augļu - ogu kompotu. Var rotāt kūku ar šokolādes skaidiņām.
... reizes
    



Šodien skatītākās receptes