Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 200 g šokolādes cepumu (tumšu)
- 100 g sviesta (kausēta)
Pildījumam:
- 500 ml saldā krējuma
- 2 olu baltumi
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 200 g piena šokolādes
- 4 loksnes želatīna
- 80 ml piena
Pagatavošana
- Vispirms sagatavo pamatni. Šokolādes cepumus sasmalcina,pārlej ar izkausētu sviestu,sajauc, atdzesē.
- Maisījumu vienmērīgi izklāj tortes veidnē un stingri piespiež.
- Olu baltumus saputo stingrās putās.Piena šokolādi salauž mazos gabaliņos un ūdens peldē izkausē pielejot mazliet piena.
- Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu (ņemiet vērā: ne vairāk kā 10 minūtes), pēc tam to pievieno šokolādes piena maisījumam un tajā izšķīdina.
- Noņemiet izkausēto šokolādi no plīts.
- Saldo krējumu saputo .Neilgi pirms tas ir stīvs, saldina to ar vaniļas cukuru.
- Ļoti uzmanīgi iecilājiet putukrējumu pārmaiņus ar olu baltumiem ar šokolādes masā.
- Uzklājiet krēmu uz kūkas pamatnes un ļaujiet atdzist tortes veidnē ledusskapī vairākas stundas.
- Pirms pasniegšanas kūku ļoti uzmanīgi atbrīvo no formas un pasniedz.
- Pasniegt šokolādes krēm kūku var ar augļu - ogu kompotu. Var rotāt kūku ar šokolādes skaidiņām.