Sastāvdaļas
- 100 g tumšās šokolādes
- 120 g sviesta
- 150 g cukura
- 4 olas
- 150 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 300 g biezpiena
- 1 paciņa vanilīna cukurs
- 300 g saldētu ķiršu
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Mīkla: Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un izkausē kopā ar sviestu, ūdens peldē. Atdzesē.
- 2 olas un 50 g cukura saputo ar elektrisko putotāju, pievieno šķipsniņu sāls un vanilīna cukuru.
- Abas masas savieno viendabīgā masā un pievieno miltus un cepamo pulveri.
- Biezpiena krēms: Biezpienu samaisa ar cukuru un atlikušajām olām, visu saputo ar elektrisko putotāju vai blenderi krēmveidīgā masā.
- 20 - 24 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru, ieklāj 1/3 mīklas.
- Tad pārklāj to ar 1/2 biezpiena masas, pārkaisa to ar 1/2 saldētiem ķiršiem.
- Darbības atkārto līdz visas sastāvdaļas izliktas. Pēdējā kārta - mīkla.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 40 - 50 minūtes.
- Kad kūka gatava, atdzesē to, neizņemot no formas un dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!