Šokolādes – ķiršu braunijs ar biezpiena krēmu

Šokolādes – ķiršu braunijs ar biezpiena krēmu Foto: Šokolādes – ķiršu braunijs ar biezpiena krēmu

Sastāvdaļas

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 120 g sviesta
  • 150 g cukura
  • 4 olas
  • 150 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 300 g biezpiena
  • 1 paciņa vanilīna cukurs
  • 300 g saldētu ķiršu
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Mīkla: Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un izkausē kopā ar sviestu, ūdens peldē. Atdzesē.
  2. 2 olas un 50 g cukura saputo ar elektrisko putotāju, pievieno šķipsniņu sāls un vanilīna cukuru.
  3. Abas masas savieno viendabīgā masā un pievieno miltus un cepamo pulveri.
  4. Biezpiena krēms: Biezpienu samaisa ar cukuru un atlikušajām olām, visu saputo ar elektrisko putotāju vai blenderi krēmveidīgā masā.
  5. 20 - 24 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru, ieklāj 1/3 mīklas.
  6. Tad pārklāj to ar 1/2 biezpiena masas, pārkaisa to ar 1/2 saldētiem ķiršiem.
  7. Darbības atkārto līdz visas sastāvdaļas izliktas. Pēdējā kārta - mīkla.
  8. Liek cepties 180°C temperatūrā 40 - 50 minūtes.
  9. Kad kūka gatava, atdzesē to, neizņemot no formas un dekorē pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes