Sastāvdaļas
Karamelei:
- 200 g iebiezinātā piena
- 2 ēdamkarotes brūnā cukura
- 1/2 glāze sasmalcinātu valriekstu
- 55 g sviesta
Mīklai:
- 1 glāze miltu
- 1/3 glāzes kakao pulvera
- 1/3 glāzes izkausēta sviesta
- 1/2 glāze cukura
- 1/2 tējkarote sodas
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote etiķa
- 1/2 glāze skābā krējuma
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1 ola
- 10 g vaniļas cukura
Krēmam (glazūrai):
- 100 g trekna saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes brūnā cukura
- 25 g sviesta
- 130 g rūgtās šokolādes
glāze = 250 ml
Pagatavošana
- Divas 19 cm lielas kūku formas pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Karamele: Nelielā katliņā sajauc iebiezināto pienu ar cukuru, sviestu un karsē līdz cukurs pilnībā izkusis, bet neuzvārīt.
- Gatavo karameli sadala pa abām kūku formām un pārkaisa ar riekstiem.
- Biskvīts: Dziļā bļodā sajauc miltus ar kakao pulveri, cepamo pulveri, dzeramo sodu, etiķi, sāli, cukuru, vaniļas cukuru, izkausētu sviestu, skābo krējumu un olu.
- Tad masai pievieno nedaudz ūdens, rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā un pārlej pār karameli abās formās.
- Liek cepties līdz iedurts irbulītis iznāk ārā neaplipis.
- Gatavos biskvītus atdzesē formās 5 minūtes, tad apgāž otrādi uz servējamā šķīvja un atdzesē pilnībā. Noņem cepamo papīru.
- Krēms: Nelielā katliņā sajauc saldo krējumu ar sviestu, cukuru, gabaliņos salauztu šokolādi un karsē līdz masai viendabīga konsistence.
- 1/2 krēma pārklāj pār pamata biskvītu (ar karameli uz augšu) un liek pāri otru biskvītu (ar karameli uz augšu).
- Atlikušo krēmu pārklāj pār tortes virsmu un dekorē ar riekstiem vai pēc savas gaumes.
- Torti ievieto ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!