Šokolādes glazūras torte ar mannā un zemesriekstu krēmu

Šokolādes glazūras torte ar mannā un zemesriekstu krēmu Foto: Šokolādes glazūras torte

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 3 olas
  • 1 glāze cukura
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 glāze miltu
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera

Mannā krēmam:

  • 3 glāzes piena
  • 1 glāze mannā
  • 3/4 glāzes cukura
  • 250 g sviesta

Zemesriekstu krēmam:

  • 1 paciņa krekeru
  • 1/2 l vārītā iebiezinātā piena
  • 200 g grauzdētu zemesriekstu

Glazūrai:

  • 200 g šokolādes

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem.
  2. Olu baltumus sakuļ ar cukuru, uzmanīgi pievieno dzeltenumus, turpina kult. 
  3. Kakao pulveri samaisa ar skābo krējumu, pievieno olām, samaisa, pievieno miltus, cepamo pulveri, kārtīgi sakuļ.
  4. Mīklu sadala 2 daļās un lej 2 ietaukotās veidnēs.
  5. Cep 180 °C temperatūrā, 30 minūtes, divus biskvītus.
  6. Gatavo mannā krēmu - pienā izvāra mannā biezputru, pievieno cukuru, samaisa.
  7. Kad putra atdzisusi, samaisa to ar sviestu.
  8. Gatavo zemesriekstu krēmu - sadrupinātus krekerus samaisa ar iebiezināto pienu un veseliem zemesriekstiem.
  9. Kad biskvīti atdzisuši gatavo torti - viens biskvīts, puse mannā krēma, zemesriekstu krēms, atlikušais mannā krēms, otrs biskvīts.
  10. Gatavo glazūru - šokolādi izkausē ūdens peldē, vai mikroviļņu krāsnī un pārlej tortei.
  11. Rotā ar grauzdētiem zemesriekstiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes