Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3 olas
- 1 glāze cukura
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 glāze miltu
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
Mannā krēmam:
- 3 glāzes piena
- 1 glāze mannā
- 3/4 glāzes cukura
- 250 g sviesta
Zemesriekstu krēmam:
- 1 paciņa krekeru
- 1/2 l vārītā iebiezinātā piena
- 200 g grauzdētu zemesriekstu
Glazūrai:
- 200 g šokolādes
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem.
- Olu baltumus sakuļ ar cukuru, uzmanīgi pievieno dzeltenumus, turpina kult.
- Kakao pulveri samaisa ar skābo krējumu, pievieno olām, samaisa, pievieno miltus, cepamo pulveri, kārtīgi sakuļ.
- Mīklu sadala 2 daļās un lej 2 ietaukotās veidnēs.
- Cep 180 °C temperatūrā, 30 minūtes, divus biskvītus.
- Gatavo mannā krēmu - pienā izvāra mannā biezputru, pievieno cukuru, samaisa.
- Kad putra atdzisusi, samaisa to ar sviestu.
- Gatavo zemesriekstu krēmu - sadrupinātus krekerus samaisa ar iebiezināto pienu un veseliem zemesriekstiem.
- Kad biskvīti atdzisuši gatavo torti - viens biskvīts, puse mannā krēma, zemesriekstu krēms, atlikušais mannā krēms, otrs biskvīts.
- Gatavo glazūru - šokolādi izkausē ūdens peldē, vai mikroviļņu krāsnī un pārlej tortei.
- Rotā ar grauzdētiem zemesriekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!