Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 1/2 glāzes miltu
- 1/2 glāze cukura
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
- 1/2 paciņa cepamā pulvera
- 2 1/2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 ola
- 1/2 glāze piena
- 3 ēdamkarotes izkausēta sviesta
- 1/2 glāze verdoša ūdens
Bezē:
- 3 olu baltumi
- 1 glāze cukura
Krēmam:
- 1 bundžiņa vārīta kondensētā piena
- 200 g saldkrējuma sviesta (izkausēta)
Pagatavošana
- Biskvīts: Sajauc visas sausās sastāvdaļas un atsevišķi ar elektrisko putotāju saputo olu.
- Olai pievieno sviestu, pienu un pakāpeniski arī sauso sastāvdaļu maisījumu, visu rūpīgi sajauc.
- Tad pievieno verdošu ūdeni un vēlreiz visu saputo.
- Ieklāj mīklu kūkas formā, kās pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Cep 180°C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
- Bezē: Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un cukuru stingrā masā.
- Ievieto olu baltumu masu konditorejas maisā un veido nelielu bezē cepumiņus uz cepamā papīra.
- Liek cepties 100°C temperatūrā 1 stundu. Atdzesē, neizņemot no cepeškrāsns.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu.
- Biskvītu pārklāj ar daļu krēma izkārto pār to bezē cepumiņus.
- Atlikušo krēma daudzumu ieliek konditorejas maisā un aizpilda tukšās starpas starp cepumiem.
- Dekorē ar izkausētu šokolādi un riekstiem vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!