Sastāvdaļas
- 400 g rīvētu burkānu
- 100 g dateļu
- 50 g pekanriekstu
- 1 1/2 ēdamkarotes sviesta
- 1 ēdamkarote kanēļa
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Pildījumam:
- 400 g krēmsiera
- 1/2 glāze skābā krējuma
- 1 citrona miziņas
- 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa/ medus
- pekanrieksti (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Rīvētos burkānu kopā ar datelēm, pekanriekstiem, sviestu, kanēli un vaniļas cukuru sablenderē viendabīgā masā.
- Masu ieklāj kūkas formā, kas pārklāts ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Pildījums: Ar elektrisko putotāju saputo krēmsieru un skābo krējumu.
- Pievieno citrona miziņas un vaniļas cukuru (pēc garšas), kļavu sīrupu/medu.
- Krēmu rūpīgi samaisa viendabīgā masā un pārklāj pār burkānu kūkas pamatni.
- Dekorē ar pekanriekstiem vai pēc pašu gaumes.
- Ievieto ledusskapī uz 4 - 6 stundām.
Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!