Selgas cepumu kūka ar banāniem un iebiezināto pienu

Selgas cepumu kūka ar banāniem un iebiezināto pienu Foto: Selgas cepumu kūka

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas Selgas cepumu
  • 180 g sviesta
  • 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
  • 500 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 4-5 banāni
  • 50 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

  1. Sīki sasmalcina cepumus un liek bļodā, pievieno izkausētu sviestu un samaisa.
  2. Liek masu kūkas veidnē un ar pirkstiem vienmērīgi to izlīdzini. 
  3. Novieto ledusskapī, lai mīkla sastingst.
  4. Lej bļodā saldo krējumu, pievieno cukuru un saputo vidēji stingrās putās.
  5. Ja iebiezinātais piens ir ļoti ciets, to liek karstā ūdenī un nedaudz pasilda.
  6. Kad iebiezinātais piens ir viegli ziežams, klāj to uz sagatavotās cepumu pamatnes un izlīdzini.
  7. Virsū liek ripiņās sagrieztus banānus.
  8. Pāri klāj sagatavoto putukrējumu un pa virsu uzrīvē šokolādi.
  9. Ievieto kūku ledusskapī uz kādām 20 - 30 minūtēm, lai tā savelkas.
Šo kūku pagatavot ir ļoti viegli un ātri, der svētkiem un ikdienai.
 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes