Sastāvdaļas
- 2 paciņas Selgas cepumu
- 180 g sviesta
- 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
- 500 ml saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes cukura
- 4-5 banāni
- 50 g tumšās šokolādes
Pagatavošana
- Sīki sasmalcina cepumus un liek bļodā, pievieno izkausētu sviestu un samaisa.
- Liek masu kūkas veidnē un ar pirkstiem vienmērīgi to izlīdzini.
- Novieto ledusskapī, lai mīkla sastingst.
- Lej bļodā saldo krējumu, pievieno cukuru un saputo vidēji stingrās putās.
- Ja iebiezinātais piens ir ļoti ciets, to liek karstā ūdenī un nedaudz pasilda.
- Kad iebiezinātais piens ir viegli ziežams, klāj to uz sagatavotās cepumu pamatnes un izlīdzini.
- Virsū liek ripiņās sagrieztus banānus.
- Pāri klāj sagatavoto putukrējumu un pa virsu uzrīvē šokolādi.
- Ievieto kūku ledusskapī uz kādām 20 - 30 minūtēm, lai tā savelkas.
Šo kūku pagatavot ir ļoti viegli un ātri, der svētkiem un ikdienai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!