„Selgas” cepumu – iebiezinātā piena krēma kūka
TOP receptes
Tortes un kūkas
citrons
iebiezinātais piens
olas
saldkrējuma sviests
Selgas cepumi
Foto: „Selgas” cepumu – iebiezinātā piena krēma kūka
Sastāvdaļas
- 80 g saldkrējuma sviesta
- 300 g „Selgas” cepumu
- 3 olu dzeltenumi
- 400 ml iebiezinātā piena
- 1/2 citrona
Pagatavošana
- Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu. Ieklāj kūkas formā ar maliņām 2 cm uz augšu.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes.
- Pildījums: Ar elektrisko putotāju sakuļ olu dzeltenumus un kondensēto pienu.
- Nepārtraucot kulšanu, pievieno 1/2 citrona sulu un kuļ līdz masa kļūst viendabīga.
- Vienmērīgi izklāj pildījumu pār pamatni un liek cepties vēl 10 minūtes.
- Kūku nedaudz atdzesē un dekorē ar svaigām ogām, putukrējumu vai jebko citu pēc jūsu gaumes.
... reizes
Šodien skatītākās receptes