Sastāvdaļas
- 1 bundža konservētu melno pupiņu
- paprika sarkana
- dzeltena dažāda
- sīpols
- burkāns
- 3-4 daiviņas ķiploka
- 2 vidēji kartupeļi
- 2 ēdamkarotes kūpinātas paprikas
- 2 ēdamkarotes kaltētu tomātu
- asais pipars pēc garšas
- sāls pēc garšas
- eļļa cepšanai
Buljonam:
- 700 grami kūpinātu vistu muguriņu
- burkāns
- selerijas kāts
- sīpols
- ķiploki (šo visu var aizstāt ar dažādu dārzeņu mizām un atgriezumiem)
- 1/2 laima sulas
- koriandra sēklas
- kumīna sēklas
- melnie graudu pipari
- 3-5 smaržīgie pipari
- asais pipars
Pagatavošana
- Liekam visas buljona sastāvdaļas vārošā ūdenī. vārām kamēr gaļa atdalās no kauliem. gaļu izņemam no buljona.
- Buljonu nokāš, gaļu atdalām no kauliem.
- Dārzeņus sasmalcina un apcep eļļā, liekam buljonā vārīties.
- Pievieno garšvielas, sāli un sagrieztus kartupeļus.
- Kad kartupeļi ir gatavi pieliek pupiņas un vārīto gaļu. Uzvāra un zupa ir gatava.
- Pasniedzam ar skābu krējumu, aso piparu, zaļumiem un apceptu tortilju.
Recepti piedāvā un iesaka: Inita Briedina
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!