Saldskābie kolrābji

Saldskābie kolrābji Foto: Saldskābie kolrābji

Sastāvdaļas

  • 2 kg jauno kolrābju
  • sāls
  • 1 saišķītis svaigu piparmētru
  • ¾ l augļu etiķa
  • 75 ml ābolu sulas
  • 150 g cukura
  • 1 ēdamkarote balto piparu graudiņu

Pagatavošana

  1. Kolrābjus notīra, nomizo un atkarībā no lieluma sagriež 2 vai 4 daļās.
  2. Uzvāra sālsūdeni un vāra tajā kolrābjus apmēram 5 min.
  3. Karstajiem kolrābjiem uzlej aukstu ūdeni un notecina.
  4. Tad sagriež apmēram ½ cm biezās šķēlēs.
  5. Piparmētras noskalo aukstā ūdenī un nosusina.
  6. Noplūc lapiņas no stublājiem.
  7. Uzvāra etiķi kopā ar 3/4 l ūdens, ābolu sulu, cukuru, mazliet sāls, un piparu graudiņiem.
  8. Pieliek piparmētras un vāra visu vēl 5 min.
  9. Kolrābjus pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās, pārlej ar karsto marinādi un tūlīt aizvāko.

Uzglabāšanas laiks : aptuveni 1 gads.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes