Rutku salāti ar burkāniem

Rutku salāti ar burkāniem Foto: Rutku salāti ar burkāniem

Sastāvdaļas

  • 700 g rutku
  • 800 g burkānu
  • 20 g sīpolu
  • 5 g ķiploku
  • 20 g seleriju un pētersīļu lapu
  • ēdamkarote 9% etiķa

Pārliešanai:

  • 1 litrs ūdens
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1-2 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Sulīgus rutkus pamatīgi nomazgā, nomizo, noskalo ūdenī un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās.
  2. Ja rutki ļoti sīvi (rūgti), tos pēc sarīvēšanas pārlej ar verdošu ūdeni, patur 5 minūtes, tad uz sietiņa notecina lieko ūdeni (var arī nospiest).
  3. Burkānus ar mizu apvāra pusmīkstus, nomizo un sagriež ar dārzeņu nazi glītās šķēlēs vai sarīvē uz dārzeņu rīves skaidiņās.
  4. Seleriju un pētersīļu lapas izlasa, noskalo, nosusina un ar nazi sīki sagriež.
  5. Sīpolus un ķiplokus notīra un arī sīki sagriež.
  6. Visus sagatavotos dārzeņus sajauc kopā.
  7. Dezinficētā burkā ielej paredzēto galda etiķi un ar ēdamkaroti cieši sapilda salātus; pildīšanas laikā gar burkas malām ievieto glītas burkānu šķēles un veselas pētersīļu lapas.
  8. Sapildītās burkas pārlej ar karstu sālsūdeni un cukurūdeni tā, lai ūdens nosedz burkas saturu.
  9. Ja ūdens neiesūcas līdz burkas dibenam (stingri sapildīts), tad ar tējkarotes palīdzību ļauj šķidrumam iesūkties salātos.
  10. Sagatavotām burkām uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē un pasterizē 85-90 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes, 2 litru burkas – 20 minūtes.
  11. Pēc karsēšanas vāciņus aizvalcē, burkas apgāž ar vāciņiem uz leju, patur pusstundu.
  12. Pirms lietošanas salātiem nolej šķidrumu un pievieno skābu krējumu vai augu eļļu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes