Sastāvdaļas
- 1 kg cukura
- 3 nepilnas glāzes smalki samaltu valriekstu
- 1 ½ glāzes smalki samaltu zemesriekstu
- 1 ½ glāzes smalki samaltu pistāciju
- 1 glāze ūdens
Pagatavošana
- Platā, seklā katlā vāra ūdeni ar cukuru, līdz izveidojas sīrupaina konsistence.
- Nepārtraukti maisot, pakāpeniski un lēnām (aptuveni 10 minūtes) pievieno valriekstus un zemesriekstus.
- Maisījumu pilda piemērota traukā - tādā, kur halva veido aptuveni 2 cm biezu kārtu. Vienmērīgi pieber un pieplacina pistācijas.
- Ļauj, lai aptuveni 1- minūtes dziest, tad sagriež gabaliņos. Ja pārāk atdzisīs, tad sacietēs un būs grūti sagriezt.
Ļoti garšīga halva, kuru ir viegli pagatavot mājās. Atšķiras no parastās, ka nav tik sausa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!