Plūškoka sulā marinēta cūkgaļa

Plūškoka sulā marinēta cūkgaļa Foto: Plūškoka sulā marinēta cūkgaļa

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkas filejas

Marinādei:

  • 50 g sausa baltvīna
  • 50 g baltvīna etiķa
  • 50 g plūškoka sulas vai ananāsu sulas
  • 1 dl eļļas
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote saberztu kadiķu ogu
  • 1 ēdamkarote smalko rozā vai zaļo piparu
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna
  • 1/2 citrona (šķēlītēs)
  • 1/2 sasmalcināta sīpola

Pagatavošana

  1. Samaisa marinādes sastāvdaļas.
  2. Gaļu liek dziļā trauka un pārlej ar sagatavoto marinādi.
  3. Tad atstāj vēsumā un ik palaikam apgroza.
  4. Lai gaļa labi ievilktos, pietiek ar 3 stundām.
  5. Pēc tam gaļu nosusina un apziež ar eļļu.
  6. Cep ogļu vai elektriskajā grilā un cep katru pusi apmēram 15 minūtes.
  7. Pasniedz ar dārzeņu iesmiņiem, maizi un grillētām tomātu pusītēm, kas pārkaisītas ar timiānu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes