Pīrāgs ar „Selgas” cepumiem

Pīrāgs ar „Selgas” cepumiem Foto: Pīrāgs ar „Selgas” cepumiem

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 2 paciņas "Selgas" cepumu (vislabāk klasiskie)
  • 1/3 glāzes cukura
  • 1/3 glāzes kausēta sviesta

Pildījumam:

  • 1 ēdamkarote laima miziņas
  • 1/2 glāzes laima sulas
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 bundža kondensēta piena ar cukuru

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 175°C temperatūrai.
  2. Samaļ cepumus ar virtuves kombainu vai gaļas maļamo mašīnu.
  3. Samaltajiem cepumiem pielej izkausētu sviestu, pieber cukuru.
  4. Visu kārtīgi samaisa un liek ieeļļotā veidnē, kārtīgi izlīdzina virsmu.
  5. Cep 5 minūtes, līdz biskvīts iegūst zeltaini- brūnu nokrāsu.
  6. Izņem no krāsns un atdzesē.
  7. Bļodā samaisa laima miziņu, laima sulu, olu dzeltenumus.
  8. Pievieno kondensēto pienu, ar mikserpulti sakuļ lielā ātrumā, līdz iegūst viendabīgu, biezu masu.
  9. Maisījumu lej uz biskvīta un cep krāsnī 15 minūtes.
  10. Izņem no krāsns, atdzesē, liek ledusskapī uz vienu stundu, bet labāk ilgāk.
  11. Pasniedz ar putukrējumu un rīvētu laima miziņu.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes