Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 2 paciņas "Selgas" cepumu (vislabāk klasiskie)
- 1/3 glāzes cukura
- 1/3 glāzes kausēta sviesta
Pildījumam:
- 1 ēdamkarote laima miziņas
- 1/2 glāzes laima sulas
- 2 olu dzeltenumi
- 1 bundža kondensēta piena ar cukuru
Pagatavošana
- Uzkarsē krāsni līdz 175°C temperatūrai.
- Samaļ cepumus ar virtuves kombainu vai gaļas maļamo mašīnu.
- Samaltajiem cepumiem pielej izkausētu sviestu, pieber cukuru.
- Visu kārtīgi samaisa un liek ieeļļotā veidnē, kārtīgi izlīdzina virsmu.
- Cep 5 minūtes, līdz biskvīts iegūst zeltaini- brūnu nokrāsu.
- Izņem no krāsns un atdzesē.
- Bļodā samaisa laima miziņu, laima sulu, olu dzeltenumus.
- Pievieno kondensēto pienu, ar mikserpulti sakuļ lielā ātrumā, līdz iegūst viendabīgu, biezu masu.
- Maisījumu lej uz biskvīta un cep krāsnī 15 minūtes.
- Izņem no krāsns, atdzesē, liek ledusskapī uz vienu stundu, bet labāk ilgāk.
- Pasniedz ar putukrējumu un rīvētu laima miziņu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!