Sastāvdaļas
- 1 avokado
- 125 g mocarelllas siera
- 40 g Krievijas siera
- 1 tomāts
Sīpolu karamelizēšanai:
- 150 g sarkano sīpolu
- 2 tējkarotes balzāmetiķa
- 2 tējkarotes cukura
- 2 tējkarotes eļļas
- 1/2 tējkarotes rīvēta ingvera
Pagatavošana
- Karamelizē sīpolus: Sagriež sīpolus gabaliņos,liek pannā uzkarsēta eļļā un uz mazas uguns cep līdz caurspīdīgumam.
- Pievieno bazlāmetiķi, pievieno cukuru un rīvētu ingveru. Visu uz mazas uguns karsē, līdz cukurs pilnībā izkusis un viss šķidrums iztvaikojis.
- Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un piecas minūtes cep 180 - 200°C uzkarsētā cepeškrāsnī.
- Izņem no cepeškrāsns un ar karoti izņem avokado mīkstumu. Ar dakšiņu to saspaida.
- Karamelizētos sīpolus sajauc ar sagrieztu mocarellu un piepilda avokado. Pa virsu liek plānu tomātu šķēli, avokado mīkstumu un visu pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Liek cepeškrāsnī uz piecām, septiņām minūtēm.