Sastāvdaļas
- vesela vista
Pildījumam: (dažādi varianti)
- cieti vārītas olas ar zaļumiem
- ceptas sēnes ar sīpoliem un burkāniem
- kartupeļu biezenis ar sieru un zaļumiem
- sautētas vistu aknas ar sīpoliem un žāvētām melnajām plūmēm
- konservēti ananāsi
Pagatavošana
- Vistai nogriež spārnu galus.
- Vistu noliek ar krūtiņu uz augšu, ar nazi griež paralēli, ķīļa kaulam, no vienas puses, tad no otras puses - to uzmanīgi atdala no krūtiņas.
- Nesagriežot ādu, atgriež mugurkaulu, ribas, iegurņa kaulus, visus kaulus atdala.
- Vistas gaļu liek plakani-izklātu, krūtiņas gabalus gareniski iegriež un atver kā grāmatiņas, pilda ar pildījumu.
- No gaļas izveido desiņu, lai gaļa visur būtu 5-7 mm biezumā.
- Desiņu ietin dubultā pārtikas plēves kārtā un izdauza ar gaļas āmuriņu.
- Tad pārtikas plēvi noņem, pārkaisa vistu ar sāli un pipariem.
- Uzkaisa želatīna pulveri, tas sastiprina slāņus.
- Pildījumu pilda 1 cm biezumā, desiņu blīvi aptin ar pārtikas plēvi, galus nosien ar pārtikas diegu.
- Gatavo buljonu - lauru lapa, saknes, pipari, tik daudz sāls, lai buljons būtu mazliet pārsālīts.
- Visu uzvāra, katlā liek otrādi apgrieztu šķīvi, šķīvim virsū liek ruleti, katlam uzliek vāku, vāra uz mazas uguns 40 minūtes.
- Ruleti izņem no buljona, atdzesē.
- Ruletei uzklāj glazūru, ko pagatavo no sojas mērces un medus.
- Tad cep 180°C temperatūrā, 15 minūtes.
- Gatavu ruleti sagriež šķēlēs, pasniedz karstu vai aukstu.