Pildīta vistas gaļas rulete

Pildīta vistas gaļas rulete Foto: Pildīta vistas gaļas rulete

Sastāvdaļas

 ● vesela vista
Pildījumam: (dažādi varianti)
 ● cieti vārītas olas ar zaļumiem
 ● ceptas sēnes ar sīpoliem un burkāniem
 ● kartupeļu biezenis ar sieru un zaļumiem
 ● sautētas vistu aknas ar sīpoliem un žāvētām melnajām plūmēm
 ● konservēti ananāsi

Pagatavošana

  1. Vistai nogriež spārnu galus.
  2. Vistu noliek ar krūtiņu uz augšu, ar nazi griež paralēli, ķīļa kaulam, no vienas puses, tad no otras puses - to uzmanīgi atdala no krūtiņas.
  3. Nesagriežot ādu, atgriež mugurkaulu, ribas, iegurņa kaulus, visus kaulus atdala.
  4. Vistas gaļu liek plakani-izklātu, krūtiņas gabalus gareniski iegriež un atver kā grāmatiņas, pilda ar pildījumu.
  5. No gaļas izveido desiņu, lai gaļa visur būtu 5-7 mm biezumā.
  6. Desiņu ietin dubultā pārtikas plēves kārtā un izdauza ar gaļas āmuriņu.
  7. Tad pārtikas plēvi noņem, pārkaisa vistu ar sāli un pipariem.
  8. Uzkaisa želatīna pulveri, tas sastiprina slāņus.
  9. Pildījumu pilda 1 cm biezumā, desiņu blīvi aptin ar pārtikas plēvi, galus nosien ar pārtikas diegu.
  10. Gatavo buljonu - lauru lapa, saknes, pipari, tik daudz sāls, lai buljons būtu mazliet pārsālīts.
  11. Visu uzvāra, katlā liek otrādi apgrieztu šķīvi, šķīvim virsū liek ruleti, katlam uzliek vāku, vāra uz mazas uguns 40 minūtes.
  12. Ruleti izņem no buljona, atdzesē.
  13. Ruletei uzklāj glazūru, ko pagatavo no sojas mērces un medus.
  14. Tad cep 180°C temperatūrā, 15 minūtes.
  15. Gatavu ruleti sagriež šķēlēs, pasniedz karstu vai aukstu.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes