Pankūkas ar vārīto krēmu

Pankūkas ar vārīto krēmu Foto: Pankūkas ar vārīto krēmu

Sastāvdaļas

  • 1,1 l piena
  • 250 g miltu
  • 4 olas
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 270 g cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • vanilīns pēc garšas
  • 70 g sviesta
  • kokosriekstu skaidiņas pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - samaisa 200 gramus miltu, 500 ml piena, 2 olas, 1 ēdamkaroti cukura, cepamo pulveri, sāli un naža galu vanilīna.
  2. Cep pankūkas.
  3. Gatavo krēmu - 1 glāzi cukura samaisa ar 2 olām, pievieno 3 ēdamkarotes miltu un mazliet vanilīna, pielej 2,5 glāzes auksta piena, sakuļ viendabīgā masā.
  4. Masu lej katlā, liek uz vidējas uguns un pastāvīgi maisot, uzvāra.
  5. Pievieno sviestu, izmaisa, ja vēlas, lai krēms būtu biezāks, pavāra vēl 5-10 minūtes, kamēr sabiezē.
  6. Pankūku liek uz darba virsmas, uz pankūkas maliņas liek 2-3 karotes krēma, nedaudz izlīdzina to, uzmanīgi pankūku satin ruletē.
  7. Šādi rīkojas ar visām atlikušajām pankūkām.
  8. Pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes