Sastāvdaļas
- 100 grami miltu
- ½ tējkarote sāls
- 125 ml vistas buljona vai ūdens
- 4 olas
- 300 grami smalki sarīvēta kāposta
- 2 sīpolloki, sīki sagriezti
- 4 šķēles cepta un sagriezta bekona
- 60 ml rapšu eļļas
Garnējumam:
- 100 grami diedzētas pupiņas
- 1 sīpolloks, gareniski sagriezts
- 20 grami bonito tunča pārslas
- 3 ēdamkarotes marinēts ingvers
- 3 ēdamkarotes apceptas sezama sēklas
- 3 ēdamkarotes sojas mērce
- 1 ēdamkarote Vusteršīras mērce
- 1 ēdamkarote asās mērces (Āzijas)
Pagatavošana
- Lielā bļodā samaisi miltus ar sāli. Citā bļodā sakul buljonu kopā ar olām un iemaisi ar miltiem vienmērīgā masā. Pievieno kāpostus, sīpollokus un bekonu.
- Lielā pannā uz vidēji lielas uguns uzkarsē 1 ēdamkaroti (15 ml) eļļas; lej pannā ½ tasi (125 ml) mīklas un viegli piespiež ar lāpstiņu, lai saplacinātu.
- Cep 3 – 4 minūtes vai līdz apakša ir brūna; apgriez un cep vēl 3 – 4 minūtes. To pašu atkārto ar atlikušo mīklu, pēc vajadzības pievieno eļļu.
- Pasniedz ar diedzētām pupiņām, lociņiem, apkaisītus ar bonito pārslām, ingveru, sezama sēklām, sojas mērci, Vusteršīras mērci un aso mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!