Ogu kēksi ar balto šokolādi

Ogu kēksi ar balto šokolādi Foto: Ogu kēksi ar balto šokolādi

Sastāvdaļas

  • 2 tējkarotes citronu sulas
  • 250 ml piena
  • 125,7 ml augu eļļas
  • 1 ola
  • 260 g miltu
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 150 g cukura
  • 200 g baltās šokolādes
  • 400 g ogu

Pagatavošana

  1. Bļodā lej citronu sulu, eļļu, pienu un olu - kārtīgi sakuļ.
  2. Balto šokolādi salauž mazos gabaliņos.
  3. Citā bļodā liek miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru, šokolādi(mazliet šokolādes atstāj rotājumam) - samaisa.
  4. Citronu sulas maisījumu samaisa ar miltu maisījumu, maisa uzmanīgi.
  5. Pārāk daudz nemaisām, jo citādi, kēksi būs cieti.
  6. Maisījumam pievieno ogas, uzmanīgi samaisa.
  7. Kēksu veidnēs ieklāj cepamo papīru, liek mīklu līdz pašai augšai, jo tad kēksam izveidosies skaists kupols,rotā ar balto šokolādi.
  8. Cep 180°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
  9. Kad kēksi būs kļuvuši zeltaini-brūni un koka iesmiņš sauss - veidnes var izņemt no krāsns.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes