Sastāvdaļas
- 600 g teļa nieres
- 1 ēdamkarote sviesta
- 3 - 4 ēdamkarotes kviešu miltu
- 1 sīpols
- 2 glāzes vārītu sēņu
- malti pipari
- sāls
- 3 glāzes skābā krējuma
- etiķis
Pagatavošana
- Teļa nieres pārgriež gareniski uz pusēm un etiķūdenī (uz 1 l ūdens ņem 1 ēdamkaroti etiķa) mērcē 30 minūtes.
- Tad nieres noskalo, nosusina, atdala urīnvadus, sagriež šķēlītēs, apsāla, sapiparo, apviļā miltos un apcep sviestā.
- Katliņā liek nieres, sasmalcinātu, sviestā apceptu sīpolu, sviestā apceptas sēnes, pielej krējumu un sautē.
- Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, rīsiem vai dārzeņu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!