Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 200 g smilšu mīklas cepumu
- 75 g sviesta
Krēmam:
- 2 ēdamkarotes želatīna
- 1/2 glāze ūdens
- 550 ml bieza jogurta
- 4 kivi
- 100 g cukura
- 1 ēdamkarote citrona sulas
Dekorēšanai:
- 2 kivi
- 1 citrons
- 4 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu
- 2 tējkarotes akāciju ziedu medus
Pagatavošana
- Cepumus smalki sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā.
- Masu ieklāj kūkas formas pamatnē un rūpīgi nogludina. Ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Krēms: Želatīnu pārlej ar 1/2 glāzi auksta ūdens un atstāj uz 30 minūtēm ubriest.
- Kivi sagriež nelielos gabaliņos un nelielā katliņā ar 5 ēdamkarotēm cukura un citrona sulu uzvāra.
- Samazina temperatūru un turpina karsēt vēl 1 minūti. Tad nedaudz atdzesē un pievieno uzbriedināto želatīnu, rūpīgi samaisa.
- Masu atdzesē apmēram 30 minūtes.
- Jogurtu sajauc ar 100 g cukura un pievieno kivi masai.
- Krēmu pārklāj pār cepumu pamatni un ievieto ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
- Mandeļu skaidiņas apgrauzdē, kivi sagriež šķēlītēs un pārlej ar medu.
- Kūku dekorē ar saldinātajām kivi šķēlītēm, citrona šķēlītēm un mandeļu skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!