Sastāvdaļas
- 500 g tītara šķiņķi (var aizstāt ar vistu)
- 125 g rīsu
- puravs
- ķiploka daiviņa (var likt vairāk)
- 1 burkāns
- 1 paprika
- 1 tomāts
- 4-5 ēdamkarotes sojas mērces
- 1-2 ēdamkarotes austeru mērces
- koriandra lapas un loki
- citrona sula
Pagatavošana
- Liek vārīties rīsus. Kamēr vārās rīsi, nelielā eļļas daudzumā, apcep tītara šķiņķi, kurš sagriezts mazās strēmelēs.
- Pēc tam pievieno sakapātu ķiploku un puravu, apmaisa un nedaudz apcep.
- Pievieno klāt papriku sagrieztu mazos kubiņos, apmaisa un nedaudz apcep.
- Gandrīz uzreiz pievieno rīvētu burkānu, atkal apmaisa un turpina cept.
- Kad paprika un burkāns ir nedaudz mīksti, pievieno tomātu un atkal turpina cept.
- Pievieno vārītus rīsus.
- Pievieno sojas un austeru mērci. Liek pēc garšas.
- Pašās beigās pievienot sakapātas koriandra lapas un lociņus. Ja ir vēlēšanās, var nedaudz izspiest citrona sulu un pievienot ceptu olu.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!