Nasi Goreng jeb Indonēzijas ceptie rīsi

Nasi Goreng jeb Indonēzijas ceptie rīsi Foto: Nasi Goreng jeb Indonēzijas ceptie rīsi

Sastāvdaļas

  • 500 g tītara šķiņķi (var aizstāt ar vistu)
  • 125 g rīsu
  • puravs
  • ķiploka daiviņa (var likt vairāk)
  • 1 burkāns
  • 1 paprika
  • 1 tomāts
  • 4-5 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1-2 ēdamkarotes austeru mērces
  • koriandra lapas un loki
  • citrona sula

Pagatavošana

  1. Liek vārīties rīsus. Kamēr vārās rīsi, nelielā eļļas daudzumā, apcep tītara šķiņķi, kurš sagriezts mazās strēmelēs.
  2. Pēc tam pievieno sakapātu ķiploku un puravu, apmaisa un nedaudz apcep.
  3. Pievieno klāt papriku sagrieztu mazos kubiņos, apmaisa un nedaudz apcep.
  4. Gandrīz uzreiz pievieno rīvētu burkānu, atkal apmaisa un turpina cept.
  5. Kad paprika un burkāns ir nedaudz mīksti, pievieno tomātu un atkal turpina cept.
  6. Pievieno vārītus rīsus.
  7. Pievieno sojas un austeru mērci. Liek pēc garšas.
  8. Pašās beigās pievienot sakapātas koriandra lapas un lociņus. Ja ir vēlēšanās, var nedaudz izspiest citrona sulu un pievienot ceptu olu.

Receptes un foto autore: Aina Pitrāne

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes