Medus torte ar vārīto krēmu

Medus torte ar vārīto krēmu Foto: Medus torte ar vārīto krēmu

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 3 olas (istabas temperatūrā)
  • 1/2 glāzes cukura
  • 4 ēdamkarotes medus
  • 1 tējkarote sodas
  • 150 g miltu

Vārītajam krēmam:

  • 1 ola
  • 100 g cukura
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 250 ml piena
  • 100 g sviesta

Pagatavošana

  1. Cukuru sakuļ ar olām, gaisīgā, baltā masā.
  2. Medu liek katliņā un uzkarsē līdz 50°C temperatūrai.
  3. Medum katliņā iekaisa sodu(masa sāks putot), pastāvīgi maisot, karsē uz vidējas uguns, kamēr parādās tumša karameles krāsa.
  4. Karstu medus masu, pa vienai karotei, iemaisa sakultajās olās, pastāvīgi maisa, lai olas nesarec.
  5. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus.
  6. Mīklai jābūt bieza skābā krējuma konsistencē.
  7. Mīklu lej veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
  8. Biskvītu cep 160°C temperatūrā, 40 minūtes.
  9. Gatavo krēmu - katlā sakuļ olu, cukuru, pienu.
  10. Iesijā miltus, kārtīgi samaisa.
  11. Masu karsē uz vidējas uguns, pastāvīgi maisa, kamēr tā sabiezē.
  12. Masu pārlej bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un pilnībā atdzesē.
  13. Mīkstu sviestu kuļ, kamēr tas kļūst balts, samaisa ar atdzisušo miltu masu, vēlreiz sakuļ.
  14. Krēmam jābūt gludam, viendabīgam.
  15. Atdzisušo biskvītu sadala 3 daļās, starp daļām klāj krēmu, torti pārkaisa ar drupačām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes