Sastāvdaļas
Mīklai:
- 60 g sviesta
- 30 g cukura
- 6 ēdamkarotes medus
- 4 viegli sakultas olas
- 3 tējkarotes sodas
- 400 - 480 g miltu
Krēmam:
- 1200 ml krējuma
- 5 - 7 ēdamkarotes pūdercukura
- 3 - 6 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas
- 2 citronu miziņas
Apelsīnu miziņām cukurā:
- 2 apelsīni
- 2 glāzes cukura
- 4 glāzes ūdens
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Karsta ūdens peldē liek sviestu ar medu un cukuru.
- Kad no uguns noņem, pievieno olas, puto. Miltus sajauc ar sodu un pamazām šo maisījumu pievieno pamatmasai.
- Samīca mīklu, kamēr tā nelīp pie rokām.
- Mīklu sadala 12 - 16 vienādās daļās.
- Katru daļu izveltnē pēc iespējas plānāk.
- No mīklas izgriež vienādus apļus un cep cepeškrāsnī 5 minūtes līdz zeltaini brūnai krāsai.
- Pirms biskvītus smērē ar krēmu, tos pilnībā atdzesē.
- Lai sagatavotu apelsīnu miziņas, notīra apelsīnus.
- Uzvāra pāris glāzes ūdens un dažas minūtes vāra tajā apelsīnu miziņas. Tad ūdeni nolej.
- Tad atkal uzvāra 2 glāzes ūdens ar 2 glāzēm cukura.
- Pievieno miziņas un atstāj vārīties uz nelielas uguns līdz tās kļūst caurspīdīgas, tas būs apmēram 30 minūtes.
- Ūdeni nolej, miziņas pārkaisa ar pūdercukuru un liek uz režģa. Kaltē 3 - 4 stundas, pēc tam smalki sagriež.
- Gatavo krēmu. Krējumu saputo ar citrona miziņu, pūdercukuru un citrona sulu. Pievieno apelsīna miziņas.
- Katru biskvītu pārsmērē ar krēmu, ļoti stingri nepiespiežot, vienu pie otra, veido torti.
- Ja tortes forma tiek veidota no jau izceptiem biskvītiem, tad biskvīta atgriezumus var izmantot tortes pārkaisīšanai. Tortei ļauj ievilkties vismaz 2 stundas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!