„Mascarpone” siera – ķiršu kūka

„Mascarpone” siera – ķiršu kūka Foto: „Mascarpone” siera – ķiršu kūka

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 3 olas
  • 150 g cukura
  • 150 g miltu

Krēmam:

  • 250 g saldā krējuma
  • 250 g „Mascarpone” siera
  • 200 g cukura
  • konservēti ķirši (bez kauliņiem)
  • ķiršu kompots
  • 100 g šokolādes

Pagatavošana

  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno miltus un turpina putot viendabīgā masā.
  2. Mīklu ieklāj 26 cm lielā kūkas formā ,kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  3. Liek cepties 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
  4. Gatavo biskvītu atdzesē, neizņemot no formas.
  5. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un cukuru.
  6. Tad pievieno „Mascarpone” sieru un turpina putot viendabīgā masā.
  7. Biskvītu nedaudz sadursta ar dakšiņu un piesūcina ar ķiršu kompotu. Tad pārklāj ar konservētiem ķiršiem.
  8. Gatavo krēmu pārklāj pār ķiršu kārtu un dekorē ar šokolādes skaidiņām.
  9. Kūku ievieto ledusskapī uz ne mazāk kā 2 - 3 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes