Mannas graudu – ābolu pīrāgs ar riekstiem

Mannas graudu – ābolu pīrāgs ar riekstiem Foto: Mannas graudu – ābolu pīrāgs ar riekstiem

Sastāvdaļas

  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 glāze mannas graudu
  • 80 g sviesta
  • 600 g ābolu
  • 200 g rūgtās šokolādes
  • 1 ēdamkarote ciedru riekstu
  • žāvēta lavanda (pēc garšas)
  • šķipsniņa kanēļa

Pagatavošana

  1. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, cukuru, mannas graudus un sodu.
  2. Ābolus nomazgā, izgriež serdes un sarīvē uz rupjas rīves.
  3. Kūkas formā izklāj 1/3 miltu maisījuma un pārklāj ar 1/2 rīvēto ābolu. 
  4. Tad atkal 1/3 miltu maisījuma un atlikušo ābolu masu, kuru pārklāj ar atlikušo miltu maisījumu.
  5. Visu pārklāj ar rīvētu sviestu un liek cepties 190°C temperatūrā 30 minūtes.
  6. Kad kūka gatava, tad izgāž to uz servējamā šķīvja, pārkaisa ar kanēli, pārlej ar izkausētu šokolādi, nedaudz apgrauzdētiem ciedru riekstiem un lavandu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes