Sastāvdaļas
- 1 glāze miltu
- 1 glāze cukura
- 1 tējkarote sodas
- 1 glāze mannas graudu
- 80 g sviesta
- 600 g ābolu
- 200 g rūgtās šokolādes
- 1 ēdamkarote ciedru riekstu
- žāvēta lavanda (pēc garšas)
- šķipsniņa kanēļa
Pagatavošana
- Atsevišķā bļodā sajauc miltus, cukuru, mannas graudus un sodu.
- Ābolus nomazgā, izgriež serdes un sarīvē uz rupjas rīves.
- Kūkas formā izklāj 1/3 miltu maisījuma un pārklāj ar 1/2 rīvēto ābolu.
- Tad atkal 1/3 miltu maisījuma un atlikušo ābolu masu, kuru pārklāj ar atlikušo miltu maisījumu.
- Visu pārklāj ar rīvētu sviestu un liek cepties 190°C temperatūrā 30 minūtes.
- Kad kūka gatava, tad izgāž to uz servējamā šķīvja, pārkaisa ar kanēli, pārlej ar izkausētu šokolādi, nedaudz apgrauzdētiem ciedru riekstiem un lavandu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!