Sastāvdaļas
Želejai:
- 300 ml izkāstas mandarīnu sulas
- 50-100 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 8 g želatīna
Šokolādes mussam:
- 100 ml piena
- 150 g tumšās šokolādes
- 200 ml trekna saldā krējuma
- 5 g želatīna
- 1 pacviņa vaniļas cukura
Pagatavošana
- Gatavo želeju - želatīnu uzbriedina mandarīnu sulā 10 minūtes.
- Masu pārlej katlā, karsē, kopā ar cukuru un vaniļas cukuru, kamēr cukurs un želatīns ir izšķīduši.
- Atcerieties - nedrīkst uzvārīt, jo tad nekas nesanāks!
- Masu izkāš, lej formiņās, 2/3 augstumā, liek ledusskapī, lai sastingst.
- Gatavo mussu - želatīnu uzbriedina 50 ml auksta ūdens, 10 minūtes.
- Pienu uzvāra, pievieno vaniļas cukuru, patur 5 minūtes, pievieno uzbriedināto želatīnu - kārtīgi izmaisa.
- Pievieno gabalos salauztu šokolādi, maisa, izmantojot putojamo slotiņu, viendabīgā, spīdīgā masā.
- Liek ledusskapī uz 10-15 minūtēm.
- Saldo krējumu sakuļ mīkstās putās, pievieno atdzesētai šokolādes masai - kārtīgi sakuļ, izmantojot putojamo slotiņu.
- Masu pārliek konditorejas maisiņā, uzliek dekoratīvo uzgali, uzspiež virsū mandarīnu želejai.
- Ja vēlas, rotā ar mandarīnu miziņu spirālītēm (lai tās skaisti savirpinātos, mandarīnu miziņas liek ledainā ūdenī).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!