Mammas rassoļņiks

Mammas rassoļņiks Foto: Mammas rassoļņiks

Sastāvdaļas

  • 3-4 sālīti gurķi
  • 300-400 g gaļas pēc izvēles
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 6 kartupeļi
  • 3 ēdamkarotes rīsu
  • 1 glāze gurķu sālījuma

Pagatavošana

  1. Sālītos gurķus nomizo, miziņas noliek malā, vēlāk vajadzēs.
  2. Gaļu pavāra verdošā ūdenī 3-4 minūtes.
  3. Tad no katla izņem, noskalo caurdurī, liek katlā, pārlej ar tīru ūdeni, pievieno sāli, piparus, lauru lapu - visu uzvāra.
  4. Tad uguni samazina, turpina vārīt 30-40 minūtes.
  5. Pievieno sagrieztu burkānu, sīpolu, turpina vārīt vēl 30 minūtes.
  6. Tad pievieno nomizoto gurķu miziņas, turpina vārīt 15-20 minūtes.
  7. Nomizotos gurķus rupji sarīvē.
  8. Buljonu, kur vārījās gaļa izkāš, lej lielākā katlā.
  9. No buljona izņemto gaļu atdzesē, sagriež gabaliņos.
  10. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos.
  11. Vārītos burkānus cep eļļā, kamēr tie kļūst zeltaini, pievieno gaļu, mazliet vēl pacep.
  12. Ceptajai gaļai un burkāniem pievieno sīpolu, mazliet vēl pacep.
  13. Pievieno sakapātu ķiploka daiviņu un 1/3 rīvēto gurķu, pielej 1/2 glāzes gurķu sālījuma.
  14. Sautē dārzeņus uz mazas uguns 7 minūtes.
  15. Izkāsto buljonu liek uz uguns, pielej atlikušo ūdeni, uzvāra.
  16. Buljonā ber rīsus, pēc 5 minūtēm liek kartupeļus, pēc 10 minūtēm liek atlikušos rīvētos gurķus, tikko sāk vārīties, liek apceptos burkānus, sīpolu un gaļu.
  17. Pēc 20 minūtēm uguni nogriež un atstāj zupu nostāvēties 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes