Sastāvdaļas
- 400 g noturētas bio liellopu gaļas langeta, karbonādes vai filejas
- 16 paipalu olas
- 500 g sēklas sīpoliņu
- 300 ml Mežpils tumšais alus
- 50 g muskovado cukura
- buntīte timiāna
- 1 tējkarote koriandra sēklu
- 100 ml ābolu etiķa
- jūras sāls pārslas
- melnie pipari
- 2–3 ēdamkarotes olīveļļas
- 1–2 ēdamkarotes kaperu
Pagatavošana
- Sīpoliņus liek vārošā ūdenī un vāra līdz 1 minūtei. Pēc vārīšanas nogriež saknes galu, un tos viegli izspiež no mizas.
- Liellopu gaļu liek saldētavā daļēji sasalt.
- Katliņā lej alu, pievieno daļu timiāna, etiķi, cukuru un koriandra sēklas.
- Vāra marinādi, līdz tā ir novārījusies līdz pusei. Pārlej sīpoliem un atliek malā ievilkties.
- Izņem gaļu no saldētavas un sagriež smalkos 5 x 5 mm kubiņos.
- Paipalu olas istabas temperatūrā liek vārīties verdošā ūdenī 2,5 minūtes, tad strauji atdzesē ledus ūdenī. Olas mizo zem tekoša ūdens.
- Gaļai pievieno olīveļļu, melnos piparu un viegli kapātus kaperus.
- Gaļu kārto uz šķīvja un dekorē ar marinētiem sīpoliem un paipalu olām. Pārkaisa ar jūras sāli un timiāna lapiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!