Liellopu fileja ar šampinjoniem

Liellopu fileja ar šampinjoniem Foto: Liellopu fileja ar šampinjoniem

Sastāvdaļas

  • 2 šķēles filejas (katra 200 g)
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 125 g šampinjonu
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gaļas šķēles noskalo auksta ūdenī, nosusina un aprasina ar citrona sulu.
  2. Pannā uzkarsē 2 ēdamkarotes sviesta. Gaļu cep 3 - 4 minūtes, tad šķēles apgriež un turpina cept vēl 3 - 4 minūtes. No ārpuses gaļai ir jābūt brūnai, bet iekšpusē maigai un sārtai.
  3. Šampinjonus notīra, sagriež, pievieno ēdamkaroti sviesta un sautē 5 minūtes.
  4. Izcepto gaļu noņem no pannas un novieto siltumā.
  5. Ceptās gaļas taukiem pievieno šampinjonus un pasautē 2 - 3 minūtes.
  6. Pievieno sali un piparus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes