Lēni gatavojams sulīgs rostbifs

Lēni gatavojams sulīgs rostbifs Foto: Lēni gatavojams sulīgs rostbifs

Sastāvdaļas

  • 1,8 kg liellopu gaļas
  • sāls pēc garšas
  • 1 ēdamkarote maltas paprikas
  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • 6 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

  1. Gaļu noskalo, nosusina ar papīra dvieli.
  2. Gaļu ierīvē ar sāli, pipariem, papriku, ķiplokiem, 2 ēdamkarotēm augu eļļas.
  3. Gaļu aptin ar pārtikas diegu, lai tā labāk saglabātu formu.
  4. Uz vidējas uguns uzkarsē lielu, dziļu pannu, lej tajā atlikušo augu eļļu, gaļu liek pannā.
  5. Cep 4 minūtes no katras puses, gaļu bakstīt nevajag, tikai ik pēc 4 minūtēm apgrozīt.
  6. Jāizveidojas garoziņai.
  7. Krāsni uzkarsē 120°C temperatūrā.
  8. Gaļu liek uz restītēm, kas ir ievietotas cepamajā veidnē,ja šādas veidnes nav var izmantot grila veidni vai parasto.
  9. Cep gaļu 3-4 stundas, gaļu ik pa brīdim apgrozot, kamēr gaļas iekšējā temperatūra ir 60 grādi.
  10. 60 grādi skaitās vidēji cepta gaļa - vidus rozā, ja vidēji cepta gaļa negaršo, cepiet līdz 70 grādiem, tā būs pilnībā izcepta.
  11. Gaļu izņem no krāsns, noliek malā atpūsties.
  12. Noņem pārtikas diegu, gaļu atstāj nostāvēties 15-20 minūtes.
  13. Kamēr gaļa nostāvas, pagatavo mērci pēc saviem ieskatiem (piem. mārrutku).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes