Sastāvdaļas
- 1,8 kg liellopu gaļas
- sāls pēc garšas
- 1 ēdamkarote maltas paprikas
- 1 tējkarote maltu melno piparu
- 1 tējkarote ķiploku pulvera
- 6 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
- Gaļu noskalo, nosusina ar papīra dvieli.
- Gaļu ierīvē ar sāli, pipariem, papriku, ķiplokiem, 2 ēdamkarotēm augu eļļas.
- Gaļu aptin ar pārtikas diegu, lai tā labāk saglabātu formu.
- Uz vidējas uguns uzkarsē lielu, dziļu pannu, lej tajā atlikušo augu eļļu, gaļu liek pannā.
- Cep 4 minūtes no katras puses, gaļu bakstīt nevajag, tikai ik pēc 4 minūtēm apgrozīt.
- Jāizveidojas garoziņai.
- Krāsni uzkarsē 120°C temperatūrā.
- Gaļu liek uz restītēm, kas ir ievietotas cepamajā veidnē,ja šādas veidnes nav var izmantot grila veidni vai parasto.
- Cep gaļu 3-4 stundas, gaļu ik pa brīdim apgrozot, kamēr gaļas iekšējā temperatūra ir 60 grādi.
- 60 grādi skaitās vidēji cepta gaļa - vidus rozā, ja vidēji cepta gaļa negaršo, cepiet līdz 70 grādiem, tā būs pilnībā izcepta.
- Gaļu izņem no krāsns, noliek malā atpūsties.
- Noņem pārtikas diegu, gaļu atstāj nostāvēties 15-20 minūtes.
- Kamēr gaļa nostāvas, pagatavo mērci pēc saviem ieskatiem (piem. mārrutku).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!