Lasis ar citrona miziņu un jogurta mērci

Lasis ar citrona miziņu un jogurta mērci Foto: Lasis ar citrona miziņu un jogurta mērci

Sastāvdaļas

  • laša steiks
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1/2 -1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • sāls, pipari
Mērcei:
  • 1/3 tases vājpiena jogurta, bez piedevām
  • 3 ēdamkarotes majonēzes
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamkarote sakapātu diļļu
  • 2-3 tējkarotes piena
  • 1/2 tējkarotes medus
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē 200°C temperatūrā.
  2. Bļodā sakuļ olīveļļu, citrona miziņu, citrona sulu. 
  3. Veidnē liek lasi, no abām pusēm apsāla un sapiparo, pārlej ar citronu maisījumu.
  4. Atstāj istabas temperatūrā uz 10 minūtēm, 
  5. Cep 20-25 minūtes.
  6. Gatavo mērci - bļodā samaisa jogurtu, majonēzi, ķiplokus, dilles, medu un pienu.
  7. Pieber sāli, piparus pēc garšas.
  8. Kad lasis ir atdzisis, to pārlej ar mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes