Sastāvdaļas
- laša steiks
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1/2 -1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- sāls, pipari
Mērcei:
- 1/3 tases vājpiena jogurta, bez piedevām
- 3 ēdamkarotes majonēzes
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēdamkarote sakapātu diļļu
- 2-3 tējkarotes piena
- 1/2 tējkarotes medus
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē 200°C temperatūrā.
- Bļodā sakuļ olīveļļu, citrona miziņu, citrona sulu.
- Veidnē liek lasi, no abām pusēm apsāla un sapiparo, pārlej ar citronu maisījumu.
- Atstāj istabas temperatūrā uz 10 minūtēm,
- Cep 20-25 minūtes.
- Gatavo mērci - bļodā samaisa jogurtu, majonēzi, ķiplokus, dilles, medu un pienu.
- Pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Kad lasis ir atdzisis, to pārlej ar mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!