Kūpināta Dzintara siera mērce ar vistu un šampinjoniem

Kūpināta Dzintara siera mērce ar vistu un šampinjoniem Foto: Kūpināta Dzintara siera mērce ar vistu

Sastāvdaļas

  • 400 g vistas gaļa
  • 200 g šampinjoni
  • 1 neliels burkāns
  • 1-2 daiviņas ķiploka
  • 150 g kūpināts Dzintara siers
  • 500 ml kafijas vai saldais krējums
  • neliela sauja sakapātu zaļumu pēc izvēles (lociņi, dilles, pētersīļi)
  • sāls, pipari un citas garšvielas pēc garšas
  • 10 g sviests
  • 1 ēdamkarote eļļa

Pagatavošana

  1. Sagriež vistu un šampinjonus.
  2. Ķiploku izspiež, burkānu un sieru sarīvē uz rupjās rīves.
  3. Zaļumus smalki sagriež.
  4. Uzkarsētai pannai pievieno eļļu, sviestu, sarīvētu burkānu un ķiploku. Nedaudz apcep un tad pievieno klāt sagrieztus šampinjonus.
  5. Kad šampinjoni ir gatavi, pievieno vistu, sāli, piparus, citas garšvielas un turpina cept līdz gatavībai, ik pa laikam apmaisot.
  6. Pēc tam pievieno kafijas vai saldo krējumu un apmaisa. Kad mērce sāk burbuļot, samazina liesmu, pievieno kūpināto Dzintara sieru un visu laiku maisa, kamēr siers izkūst (apmēram 2 minūtes).
  7. Pašās beigās pievieno zaļumus un mērce ir gatava.

Receptes un foto autore: Aina Pitrāne

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes