Krēms ar zemenēm

Krēms ar zemenēm Foto: Krēms ar zemenēm

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1/2 l piena
  • vaniļa
  • zemenes

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, pieber miltus, kārtīgi izmaisa, pielej pienu, kam piejaukta vaniļa.
  2. Karsē ūdens peldē, līdz masa sabiezē krēma biezumā, vēl karstā iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus, liek ledusskapī.
  3. Kad krēms sastindzis, to nolīdzina un pārliek ar zemenēm, virs zemenēm atkal liek kārtu krēma un zemenes.
  4. Atkārto, līdz trauks pilns.
  5. Beidz ar lielam zemenēm un liek ledusskapī atdzesēt.
  6. Piezīme: šādus krēmus gatavo no avenēm, jāņogām, kazenēm, lācenēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes