Sastāvdaļas
- 2 olas
- 3 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1/2 l piena
- vaniļa
- zemenes
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, pieber miltus, kārtīgi izmaisa, pielej pienu, kam piejaukta vaniļa.
- Karsē ūdens peldē, līdz masa sabiezē krēma biezumā, vēl karstā iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus, liek ledusskapī.
- Kad krēms sastindzis, to nolīdzina un pārliek ar zemenēm, virs zemenēm atkal liek kārtu krēma un zemenes.
- Atkārto, līdz trauks pilns.
- Beidz ar lielam zemenēm un liek ledusskapī atdzesēt.
- Piezīme: šādus krēmus gatavo no avenēm, jāņogām, kazenēm, lācenēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!