Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1,5 glāzes miltu
- 1 ola
- 2,5 ēdamkarotes augu eļļas
- mazliet mazāk, kā 1/2 glāzes auksta sālsūdens
Pildījumam:
- maltā gaļa
- sīpols
- sāls
- garšvielas
- ola pārziešanai, siers, zaļumi
Pagatavošana
- Miltus izsijā un samaisa ar olu, irdenā masā, pielej augu eļļu un atkal visu samaisa.
- Pakāpeniski pielej sālsūdeni, maisa, kamēr mīkla kļūst gluda un mīksta.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 2 stundām.
- Sīpolu sasmalcina blenderī, samaisa ar malto gaļu, pievieno sāli un garšvielas.
- No mīklas veido čeburekus, pilda ar maltās gaļas masu, aizspiež ar dakšiņu.
- Čeburekus liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Sieru sarīvē, olu sakuļ.
- Čeburekus noziež ar sakulto olu, pārkaisa ar rīvēto sieru, sakapātiem zaļumiem.
- Veidni blīvi pārklāj ar foliju(folija nedrīkst pieskarties čeburekiem, citādi tā pielips).
- Cep sakarsētā krāsnī, 15 minūtes ar foliju, tad to noņem, turpina cept 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!