Sastāvdaļas
- 800 g vistas gaļas
- 30 ml augu eļļas
- 1 tējkarote sāls
- 200 g tomātu
- 1 sarkanā paprika
- 1 dzeltenā paprika
- 1 sīpols
- 3 rozmarīna zariņi
- 3 ķiploka daiviņas
- 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
- 200 g ķirštomātu
Pagatavošana
- Vistas gaļu apsāla un cep sakarsētā augu eļļā, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Apcepto vistas gaļu liek veidnē.
- Dārzeņus noskalo un nosusina.
- Tomātus sagriež gabaliņos, paprikām izņem sēklotnes, pusi sagriež gabaliņos, otru pusi - salmiņos.
- Sīpolu sagriež plānos gredzenos.
- Ķiplokus un lapiņas no viena rozmarīna zariņa sasmalcina.
- Pannā, kurā cepās vistas gaļa, cep sīpolus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi, pievieno tomātus un papriku, sutina uz lielas uguns, 5 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
- Gandrīz cepšanās beigās, pievieno ķiplokus un rozmarīnu, pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Sīpolu-papriku mērci pārlej vistas gaļai, izkārto papriku sloksnītes, ķirštomātus, atlikušos rozmarīna zariņus.
- Cep 200°C temperatūrā, 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!