Krāsnī cepta vistas gaļa ar tomātiem un papriku

Krāsnī cepta vistas gaļa ar tomātiem un papriku Foto: Krāsnī cepta vistas gaļa ar tomātiem un papriku

Sastāvdaļas

  • 800 g vistas gaļas
  • 30 ml augu eļļas
  • 1 tējkarote sāls
  • 200 g tomātu
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 dzeltenā paprika
  • 1 sīpols
  • 3 rozmarīna zariņi
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
  • 200 g ķirštomātu

Pagatavošana

  1. Vistas gaļu apsāla un cep sakarsētā augu eļļā, kamēr parādās brūngana garoziņa.
  2. Apcepto vistas gaļu liek veidnē.
  3. Dārzeņus noskalo un nosusina.
  4. Tomātus sagriež gabaliņos, paprikām izņem sēklotnes, pusi sagriež gabaliņos, otru pusi - salmiņos.
  5. Sīpolu sagriež plānos gredzenos.
  6. Ķiplokus un lapiņas no viena rozmarīna zariņa sasmalcina.
  7. Pannā, kurā cepās vistas gaļa, cep sīpolus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi, pievieno tomātus un papriku, sutina uz lielas uguns, 5 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
  8. Gandrīz cepšanās beigās, pievieno ķiplokus un rozmarīnu, pieber sāli, piparus pēc garšas.
  9. Sīpolu-papriku mērci pārlej vistas gaļai, izkārto papriku sloksnītes, ķirštomātus, atlikušos rozmarīna zariņus.
  10. Cep 200°C temperatūrā, 15 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes