Krāsnī cepta skumbrija ar kartupeļiem

Krāsnī cepta skumbrija ar kartupeļiem Foto: Krāsnī cepta skumbrija ar kartupeļiem

Sastāvdaļas

  • 1 svaiga skumbrija
  • 4-5 kartupeļi 
  • 2-3 sīpoli
  • sāls
  • pipari
  • citronu garšviela zivij 

Pagatavošana

  1. Notīrītu un noskalotu zivi ierīvē ar citronu garšvielu no iekšpuses un ārpuses, sāli, pipariem.
  2. Zivi var cept veselu vai gabalos.
  3. Zivī izveido dažus slīpus iegriezumus. 
  4. Kartupeļus nomizo un sagriež plānos salmiņos vai šķēlītēs. 
  5. Plānos pusgredzenos sagriež sīpolus.
  6. Ar sīpoliem samaisītus kartupeļus liek folijā, uzber sāli, piparus, virsū liek zivi.
  7. Foliju aizver tā, lai cepšanās laikā to varētu atvērt.
  8. Cep sakarsētā krāsnī 45-50 minūtes, 15 minūtes pirms cepšanās beigām foliju atver, lai zivij izveidojas brūngana garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes