Sastāvdaļas
- 2 bundžiņas konservētas sairas
- 4 kartupeļi
- 2 sīpoli
- 2 sālīti gurķi
- 1 burkāns
- 1/2 glāzes rīsu
- 3 ēdamkarotes eļļas
- sakapātas svaigas dilles
- sāls
- malti pipari
Pagatavošana
- Kartupeļus, sīpolus un burkānu nomizo.
- Kartupeļus sagriez mazos gabaliņos, sīpolus sakapā, burkānu sarīvē rupjās skaidiņās.
- Gurķus sagriez plānās šķēlēs.
- Rīsus rūpīgi nomazgā.
- Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus un burkānus.
- Katlā uzvāri 2 l ūdens, ieber sāli un rīsus un izvāri pusgatavus.
- Pievieno kartupeļus un izvāri mīkstus.
- Ar dakšiņu saspaidi konservus kopā ar šķidrumu un pievieno zupai.
- Pievieno zupai arī gurķus un apceptos sīpolus ar burkāniem.
- Vāri 15 minūtes.
- Pieber sali, piparus un dilles pēc garšas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!