Sastāvdaļas
- 100 ml piena
- 3 ēdamkarotes krējuma
- 700 g miltu
- 200 brūnā cukura
- 100 g cukura
- 30 g piparkūku garšvielas
- 2 tējkarotes sodas
- 200 g sviesta
- 100 ml šķidra medus
Pagatavošana
-
Katlā izkausē sviestu, pievieno pienu, krējumu, medu, balto un brūno cukuru, piparkūku garšvielas.
-
Visas sastāvdaļas izkausē vienmērīgā masā un pievieno sodu un turpina maisīt.
-
Masa celsies un kļūs gaišāka, turpina maisīt līdz tā paliek tumši brūna.
-
Karstu noņem no plīts un pievieno pakāpeniski miltus, maisot un beigās mīcot mīklu, kamēr tā nelīp pie rokām un ir vijīga.
-
Gatavu mīklu tin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī vismaz uz 7 - 9 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!