Sastāvdaļas
- 80 g mīksta sviesta
- 1,5 tases miltu
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 tase+2 ēdamkarotes cukura
- 1 ola
- 1/2 tases piena
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- ķirši
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Veidni ietauko.
- Miltus izsijā bļodā, kopā ar cepamo pulveri un sāli.
- Sviestu sakuļ ar 1 tasi cukura, bālā, gaisīgā masā - (izmantojot mikseri), aptuveni 3 minūtes.
- Samazina ātrumu un pievieno olu, pienu un vaniļu.
- Pakāpeniski pievieno miltu maisījumu - mīklu lej veidnē.
- Virsū liek ķiršus bez kauliņiem, tik tuvu viens otram, cik iespējams.
- Uzkaisa 2 ēdamkarotes cukura.
- Cep 180°C temperatūrā, 1 stundu, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Gatavu pīrāgu atdzesē veidnē, uz restītēm.
- Pirms pasniegšanas, pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!