Sastāvdaļas
- svaigas vai saldētas baravikas un apšubekas, bet derēs arī veikalā nopērkamās svaigās sēnes (šampinjoni, austersēnes utt.)
- 2 sīpoli
- sviests cepšanai
- kartupeļi, novārīti ar mizu
- 1 ola
- 1 ķiploka daiviņa
- 6 ēdamkarotes kartupeļu miltu
- pipari pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus ar mizu izvāra, atdzesē, nomizo.
- Sēnes apcep, noliek malā.
- Apcep sīpolus, pieliek sēnes, apcep līdz zeltainumam.
- Kartupeļus sastampā, vai izspiež caur spiedi, pieliek miltus un olu, ar rokām samīca mīklu, pierīvē ķiploku.
- Ar mitrām rokām veido apaļus plācenīšus, liek vidū pildījumu, veido iegarenus zrazus. Apvārta rīvmaizē.
- Cep eļļā, regulāri apgrozot, lai vienmērīgi izcepas.
- Pasniedz ar skābo krējumu.
Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska