Kartupeļu zrazi ar sēņu pildījumu

Kartupeļu zrazi ar sēņu pildījumu Foto: Kartupeļu zrazi ar sēņu pildījumu

Sastāvdaļas

  • svaigas vai saldētas baravikas un apšubekas, bet derēs arī veikalā nopērkamās svaigās sēnes (šampinjoni, austersēnes utt.)
  • 2 sīpoli
  • sviests cepšanai
  • kartupeļi, novārīti ar mizu
  • 1 ola
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 6 ēdamkarotes kartupeļu miltu
  • pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus ar mizu izvāra, atdzesē, nomizo.
  2. Sēnes apcep, noliek malā.
  3. Apcep sīpolus, pieliek sēnes, apcep līdz zeltainumam.
  4. Kartupeļus sastampā, vai izspiež caur spiedi, pieliek miltus un olu, ar rokām samīca mīklu, pierīvē ķiploku.
  5. Ar mitrām rokām veido apaļus plācenīšus, liek vidū pildījumu, veido iegarenus zrazus. Apvārta rīvmaizē.
  6. Cep eļļā, regulāri apgrozot, lai vienmērīgi izcepas.
  7. Pasniedz ar skābo krējumu.

Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes